Почивка в Испания лято 2020 – Какво ще се промени?

Планирате ваканция в Испания, но се страхувате от многото неизвестни, които поставя пред вас така нареченото „ново нормално“. В ЕспаБг, ще се опитаме да съберем в една публикация всичко по темата.

Фаза 3 е на прага на вратата на Испания. Това е така нареченото „ново нормално“. Хотелите, тези които ще отворят врати за посетители това лято, се въоръжават до зъби с хидроалкохолен гел, маски за еднократна употреба и протоколи за сигурност, с цел максимално ограничаване на риска от зараза с коронавирус, за евентуалните туристи. Без значение дали живеете в България и планирате ваканция в Испания или сте тукашен резидент, решил да изкара лятната отпуска на плажа или където и да било другаде, ще е добре да знаете, какво ви очаква на мястото където ще отседнете.

Чекиране през телефона, „контактлес“ отключване на стаята, интензивно използване на приложението на хотела, за достъп до голяма част от услугите, които предлага, както и разплащане посредствон кредитна карта, навсякъде, където това е възможно.

Веднъж озовали се в хотела е добре да сте подготвени за ударна доза хигиена: хидроалкохолен гел за ръцете, дезинфекция на писалките, както и на повърхностите, с които влизаме в контакт, дезинфектиращо килимче за обувките, а в някои от хотелите и пулверизация на багажа с дезинфектиращ разтвор. Измерването на температурата няма да бъде една от задължителните мерки (освен за всички от обслужващия персонал), понеже хотелиерите я намират за прекалено агресивна, но ще се извършва при пожелание на клиента.

Почистването на стаите ще бъде изведено до екстремни нива. Задължително изпиране на чаршафи и др. на висока температура, както и специално внимание на оборудването, с което най-често влизаме в контакт: кранчета, телефон, дистанционни на климатика, телефизора, закачалки и т.н.. В някои от хотелите, в момента на чекиране, ще може да избирате, с каква честота да бъде почиствана стаята, с цел максимално персонализиране на процеса.

В стаите и баните отново ще намираме хидроалкохолен гел и също така, чаши и хавлии за еднократна употреба.

Много предмети чието предназначение не е от първостепенна важност но пък с с които имаме срвавнително чест контакт (възглавнички, книги, списания) ще изчезнат от хотелските стаи. На път да изчезнат (поне временно) са и минибаровете, които все пак, ще бъдат монтирани по изрично желание на гостите.

Шведските маси (на испански bufé libre) остават, но ще функционират по малко по-различен начин. Повече готвене на живо (местата които монтират с риба на скара, пържоли и т.н.), повече пакетирани продукти и повече индивидуални порции. Поръчките ще се вземат от обслужващия персонал и самообслужването ще бъде елиминирано.

Какво ще стане с басейните и спа зоните? Тези, които могат да поддържат установените дистанции, ще продължат да фунционират, макар и със засилено ниво на дезинфекция след всяко използване, а в спа зоната ще се влиза само след предварително запазен час.

Ако сте свикнали да ви носят багажа до стаята или да ви паркират колата, може да се наложи да се лишите от подобни услуги, понеже в много голяма част от хотелите ще изчезнат, поне за момента. И изобщо без значение, в какъв тип хотели имате навика да отсядате, едно е ясно: Пригответе се много различна, от досегашните ви, ваканция! И нека хидроалкохолния гел и маските за лице да бъдат с вас!

коментирайте!