CaixaBank вдига таксите до 240 евро за разплащателна сметка от октомври

Новата политика на CaixaBank трябваше да влезе в сила от април, но беше забавена от пандемията.

CaixaBank, която е на път да се слее с Bankia, продължава с плана си отпреди април, когато трябваше да влязат в сила новите такси, с които банковата институция ще облага разплащателните сметки. Считано от 1 октомври, банката ще налага с такси до 240 евро (60 на тримесечие) за поддръжката на разплащателните сметки. За да се освободите от тази такса, вече не е достатъчно само да ви превеждат заплатата в тази сметка (domiciliar la nomina), както беше досега.

Клиенти, на които се превеждат суми (заплата или други подобни) над 600 евро или пенсии над 300 евро, както и повече от 20 000 евро в инвестиции, инвестиционни портфейли, пенсионни планове и подобни* (в края на публикацията ще ги опишем на испански език, за да избегнем недоразумения с термините), ще плащат 15 евро на тримесечие или 60 евро годишна такса за поддръжката на всички сметки с идентични титуляри.

Ако освен гореспоменатите условия правите 3 разплащания с дебитна карта на месец или пък от сметката ви се извършват 3 различни разплащания, примерно към електрическите компани, газ, вода, телефон (domiciliar 3 recibos), тогава таксата се свежда до 0 евро. От таксата се освобождава и новата дебитна карта Visa&Pay, с която изършените операции се отразяват в сметката два дни след реализацията им и също позволява разсрочване на плащанията със съответните лихви. Всички, които искат да запазят досегашните си карти, ще трябва да заплатят 36 евро, които не подлежат на бонификация.

Тези промени засягат всички сметки от типа Cuenta Family, Cuenta Premium, Cuenta Estrella и Cuenta InTouch, но не и комерсиализираните под марката „Imagin“.

За тези промени, клиентите на банката вече бяха през февруари, с двумесечен срок за влизането им в действие, но поради кризата предизвикана от пандемията на Ковид-19, CaixaBank решиха да отложат временно влизането им в сила.

коментирайте!