Тази е ваксината, която навярно предпазва испанските деца

Смесената реактивност породена от ваксината срещу дифтерит, тетанус и коклюш, може да е обяснението, защо броят на заболелите деца е значително по-малък от този на възрастните

Ваксината срещу дифтерит, тетанус и коклюш, съкратено DTP (difteria, tetanus, tos ferina), която се инжектира на малки деца, може би създава имунитет, който предпазва най-малките от новият коронавирус, според изследване на Universidad Complutense de Madrid и публикувано в научното издание Frontiers in immunology.

Според инмунологът Педро Рече, налице е разширена имунна защота породена антигени налични в DTP срещу SARS-CoV-2.

Тази защита навярно провокира защитни реакции срещу коронавируса, който причинява COVID-19.

Рече, припомня, че COVID-19 засяга най-вече възрастни хора, докато при децата броя на разболелите се е значително по-малък и болестта протича много по-леко, когато при появата на нов вирус, най-засегнати, обикновено, са децата.

DTP се прилага в първата година след раждането на детето, след това се подсилва между 4-6 години и на 9-14!години се инжектира доза с малък антигенен заряд и е вероятно да предизвиква имунен отговор срещу вируса. Този имунитет най-вероятно отслабва с времето и това е причината за високата заболеваемост при най-възрастните.

коментирайте!