RENFE направи първа проба с пътници на Avlo, своят low cost вариант на AVE

Днес в 11:00, от Аточа потегли първият влак Avlo, с крайна дестинация Барселона. Очаква се нискотарифният вариант на AVE да започне да оперира от 23 юни.

Avlo ще предлага на пътуващите придвижване Мадрид – Барселона в рамките на 3 часа както и пътуване до някоя от следните дестинации: Figueres, Girona, Tarragona, Lleida, Zaragoza, Calatayud и Guadalajara. Цената на билетите започва от 5 евро за деца и 7 евро за възрастни.

Както всяка друга low cost компания, за да постигне тези конкурентни цени и Avlo си налага своите ограничения: вагоните ще предлагат единствено туристическа класа (първа класа е премахната), пътуващите ще имат право само на един куфар плюс ръчен багаж или раница и закупуването на билети ще се извършва само през онлайн система, където цените ще се променят динамично за да предлагат на клиентите винаги най-евтиният вариант. Запазване на място, екстра багаж или промени в пътуването, ще се заплащат допълнително.

Avlo ще предлата 4 дневни пробега (отиване и връщане) и първите използвани вагони ще са от серия 112, разполагащи с 438 места, като на по-късен етап ще се добавят от серия 106, предлагащи 581 места или 1162, в случай на двойна композиция.

Първоначално беше предвидено Avlo да започне да оперира от април 2020, но ситуацията с пандемията наложи промяна на плановете.

снимка източник

2 thoughts on “RENFE направи първа проба с пътници на Avlo, своят low cost вариант на AVE”

  1. Konstantin Kiryakov

    Напълно похвално
    А кога ще има намалена тарифа от Мадрид до Валенсия или този е същият влак, който отива до Барселона със спирка на Валенсия?

    No votes yet.
    Please wait...
    1. Засега линията, по която ще оперира Avlo е тази и спирките са единствено посочените в публикацията.

      No votes yet.
      Please wait...

коментирайте!