Janssen парализира дистрибуцията в Европа, след няколко случая на тромбоза в Щатите

От Janssen решиха да парализират разпространението на ваксината си в Европа, след няколко случая на тромбоза в САЩ. Центровете за Контрол и Предовратяване на Заболяванията и този за Администрация на Лекарствата и Храните, спряха разпространението на ваксината разработена от Johnson & Jonhson. Пуерто Рико също взе решение да парализира дистрибуцията на тази ваксина „от предпазливост“.

Шестте засегнати пациента са жени на възраст между 18 и 48 години. Една от тях е починала, а друга е приета в болница в тежко състояние, според източници цитирани от The New York Times. Всички те са били засегнати от тромбоза между 6 и 13 дни след поставяне на ваксината.

До момента почти 7 милиона жители на САЩ са си поставили монодозата на Johnson & Jonhson. От EMA (Европейската Агенция по Лекарствата), съобщиха, че разследват споменатите случаи на тромбоза засечени в щатите и едновременно с това предупреди, че засега не е ясно дали съществува причинно-следствена връзка между поставянето на ваксината и случаите на тромбоза.

За повече новини свързани с живота в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!