Испанското правителство обмисля, какви мерки да приложи след края на извънредното положение

Някои от вас може и да са забравили, но Испания се намира в извънредно положение от март 2020 г. Това извънредно положение приключва на 9 май 2021 г. и това е причината правителството на Педро Санчес да обмисля, какви мерки да бъдат взети за по-добър контрол на ситуацията в условията на пандемия.

Някои от сегашните социални мерки приети преди няколко месеца, са обвързани с извънредното положение и в момента се обмисля, кои от тях да се удължат и под каква форма да се случи това удължаване.

Един такъв пример е правото всички пенсионирани медицински лица, да упражняват професията си без това да влияе на пенсията, която получават.

Макар и все още да има неяснота относно кои точно социални мерки ще бъдат удължени и за какъв срок, едно е ясно и това е намерението на правителството да сложи точка на извънредното положение, като се надява, че кампанията по ваксинирането, както и инструментите, с които разполагат автономните области, ще са достатъчни в борбата срещу разпространението на коронавируса.

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!