Десет милиона напълно ваксинирани в Испания

Министърът на испанското здравеопазване, Каролина Дариас, обяви, че главните цели на правителството, в момента са да се пребори с коронавирус разчитайки на масовата имунизация на населението, и икономическото възстановяване на страната.

Дариас не пропусна да предупреди и разбунтувалите се срещу мерките на правителството за ограничаване на нощният живот автономни области (сред които Мадрид, Кастилия и Леон, Галисия и др.), че ще им се наложи да се съобразят с ограниченията.

Дариас допълни, че все още предстои да бъде решено какви ще са предприетите мерки, в случай, че някоя от автономните области реши да не спазва заповедта за ограниченията, веднъж обнародвана в държавен вестник (Boletín Oficial del Estado), но че се стремежът е да се подобрят превантивните мерки и да се избягнат междупартийните сблъсъци.

От своя страна испанският премиер, Педро Санчес публикува туит, в който се похвали с достигнятият майлстоун от 10 милиона напълно ваксинирани, добавяйки, че страната се доближава от целта до 70% имунизирани преди краят на лятото:

За повече новини от Испания:

Последвайте ни в Телеграм!

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!