Къде остава задължително носенето на маски след събота в Испания?

Испанският министерски съвет одобри кралски декрет, с който разрешава на гражданите да не носят маски на открито, считано от 26 юни 2021г. събота. Въпреки това, има няколко случая, в които макар и под открито небе, носенето на маска остава задължително и незачитенето на мярката може да доведе до нежелани глоби.

В социално-социалните центрове, каквито са резиденциите за възрастни, при над 80% от обитателите ваксинирани отпада носенето на маска, вътре в центъра, но само за живеещите там, останалите посетители, както и персонала, ще продължават да носят маски.

Барове, ресторанти, чирингитота…

Тук маските на открито (на терасите) не са задължителни, но вътре в помещенията на съответното заведение, да.

Като цяло, където и да е във вътрешността, на която и да е обществена сграда, транспорт и др. носенето на маски остава задължително.

В случай, че сме на открито и не можем да спазваме социална дистанция от 1.5 метра, сме задължени да носим маска. В този смисъл, ако присъстваме на някое публично събитие, като концерт, тържество и т.н., и сме длъжни да сме с маски винаги, когато (ние и другите присъстващи) сме правостоящи.

На плажовете, както и на басейните, задължителното носене на маски отпада, без значение дали сме във водата или извън нея, освен в случаите, когато се преобличаме в отредените за целта помещения.

За повече новини свързани с работа и живот в Испания:

Последвайте ни в Телеграм!

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!