Бар търси сервитьор и предлага 500€ за 12-часов работен ден

Бар търси сервитьор и предлага 500€ за 12-часов работен ден, 6 дни в седмицата и за капак го определя като половин работен ден. Прилича на литературна измислица, още повече, че в La que se avecina има подобна сцена, в която се предлага същият работен ден, като media jornada. В споменатият сериал сцената е смешна, но тук не е.

Популярен туитър акаунт наречен Soy Camarero, публикува скрийншот в който намираме следният сюрреалистичен разговор:

— Здравей, аз съм еди кой си и еди кой си, ми даде номера ти, понеже търсиш сервитьор. Търся работа и бих искал да науча малко повече за условията, работното време и т.н.

—Добър ден… условията са 12часа/6 дни в седмицата 500 евро и трябва да се регистрираш като самонаето лице (аутономо) бакшиша се дели кога можеш да започнеш?

— 12 часа на ден?

—Да, половин работен ден, без извънредни часове.

Реакциите в Туитър не закъсняват и скоро публикуваното натрупва много споделяния. Не липсват и обвинения в монтаж, немалко от потребителите на популярната социална мрежа смятат, че скрийншота е фалшив.

Обявата стига и до журналистката Алехандра де ла Фуенте, която управлява профила на друг известен туитър акаунт @JobsMierda и която успява да провери истиността на историята като гарантира за автетичността на скрийншота.

Soy Camarero уверява, че до него достигат десетки оферти с много тежки условия и съжалява, че винаги има хора, чиято ситуация ги принуждава да приемат подобни оферти и фирми свързани с ресторантьорствтото и хостелерията, готови да се възползват от това.

За повече новини свързани с живот и работа в Испания:

Последвайте ни в Телеграм!

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!