Още няколко автомагистрали в Испания стават безплатни от 1-ви септември

Считано от 1-ви септември 2021г., някои от най-скъпите платени отсечки в Каталуния и Арагон стават безплатни поради изтичане на концесионният срок.

Шумно отпразнуваното приключване на концесията от страна на досегашните „засегнати“ водачи на МПС, ще остави без работа 340 служители, обслужвали въпросните отсечки. Освен това както местните, така и централното правителство разглеждат алтернативни начини за поддръжка на тези пътища, включващи решения като въвеждане на винетна система.

Краят на концесиите засяга следните отсечки:

  • AP-2 в участъка между Alfajarín (Zaragoza) и El Vendrell (Tarragona), който досега се заплащаше 20,65 евро за пробега от 215 километра
  • AP-7 в участъка между La Jonquera (Girona) и Salou (Tarragona), който досега излизаше 28,85 евро за целият пробег от 245 километра
  • c-32 свързваща Barcelona с Lloret de Mar също става безплатна, както и c-33 свързваща Barcelona с Montmeló

Все още е неясно какво ще бъде бъдещето на автомагистралите в Испания. Както вече ви информирахме, много е вероятно въвеждането на някаква система, превръщаща всички пътища в платени и която ще бъде контролирана от държавата.

За повече информация свързана с живот и работа в Испания, може да ни последвате в социалните мрежи използвайки връзките, които ще откриете в страничната лента на сайта, в случай, че ни четете през компютър или от линковете разположени по-долу, в случай, че използвате смартфон.

коментирайте!