Да живееш с велоалея долепена до входната врата

Явно кметството в Алмерия е решило да промотира усилено активният начин на живот в града, дотолкова, че нищо –или поне много малко неща– могат да спрат сремежа му да предостави максимални удобства за велосипедистите. Дори, когато това е за сметка на всички останали, тоест невелосипедисти, дори когато тези невелосипедисти са хора в напреднала възраст. Като в случая с тази жителка на въпросното населено място, която един прекрасен ден установява, че досами входната ѝ врата, преминава велоалея.

Малко като в онази история в „Пътеводител на галактиеския стопаджия“, само че без събарянето на къщата. И ако очаквате тук изведнъж да се появят извънземни и всичко да продължи като в споменатата книга, трябва да ви разочароваме, но не много, защото развръзката е също толкова сюрреалистична и комична, а може би дори и повече.

Както става ясно от видео публикувано в Туитър, решението, до което след трескав бреймсторминг стигат до кметството е да нарисуват пешеходна пътека от входната врата до отсрещната крайна точка на велоалеята. Гениално нали? Казват, че всички гениални решения са прости; ние смятаме, че това по-скоро е само просто, но пък какво разбираме от велоалеи?

Ето и самото видео:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!