До 2500€ обезщетение за закупилите автомобили в Испания между 2006 и 2013

През 2015г., CNMC (испанската Комисия за защита на пазара и конкуренцията), намери за виновни в създаването на картел до 23 различни марки автомобили.

Над 10 милиона са засегнатите потребители закупили автомобили в периода от февруари 2006г. до август 2013г., които могат да кандидатстват за обезщетение веднага след като Върховният съд потвърди глобите наложени на въпросните марки от CNMC през 2015г.

Разследването проведено тогава от комисията, засегна следните марки: Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrsyler, Citroën, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jeep, Kia, Lancia, Lexus, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Toyota, Volkswagen и Volvo, като някои от тях вече не оперират на испанския автомобилен пазар.

През април тази година съд в Кадис отсъди в полза на клиент закупил автомобил на стойност от 25 000 евро от представител на Ауди и Фолксваген през 2010, като задължи въпросният представител да изплати обезщетение от 2000 евро плюс съдебни разходи и съответните лихви.

Според експерти по темата, цените заплатени от клиентите на въпросните марки автомобили са били завишени с около 10% над реалната му стойност, благодарение на обменена чувствителна информация между участниците в картела.

Ако сте един от потърпевшите, може да потърсите в интернет информация за създадените вече няколко платформи на засегнатите от картела потребители.

За повече информация свързана с живот и работа в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!