Сряда отпада задължитеното носене на маски в Испания, с някои изключения

След около 2-годишно неизменно присъствие в ежедневието на всички живеещи на територията на Испания, идната сряда ще се обнародва кралски декрет, с който отпада задължителният характер на носенето на маски в затворени помещения, като ще бъдат налице някои съществени изключения.

На първо място декретът ще обозначи три конкретни случая, в които носенето на маски остава задължително: в публичният транспорт, в здравните центрове, както и в центровете от терапевтичен и лечебно-профилактичен характер, в това число и резиденциите за възрастни хора, както и аптеките.

Освен това, макар и незадължително, се препоръчва носенето на маски в затворени помещения с голяма посещаемост и липса на подходяща вентилация, в които е невъзможно спазването на подходяща дистанция.

За момента няма яснота по въпроса дали фирмите ще могат да задължават служителите си да използват маски, в случаите, в които го намерят необходимо, но според запознати с темата, декретът от сряда ще остави в ръцете на работодателите взимането на подобно решение.

За повече информация свързана с работа и живот в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!