CC.OO. искат да обвържат увеличението на заплащането с икономическата ситуация на фирмите по отрасли – Испания

CC.OO. (Comisiones obreras), -една от най-популярните синдикални организации в Испания- отново поставя на масата аргумента за обвързването на повишаването на заплатите с реалната икономическа ситуация на фирмите, а не само с инфлационният индекс. От организацията настояват при преговорите за увеличаване на възнагражденията, да се вземат предвид реални данни наместо спорни икономически показатели и очаквания.

Главната теза на синдикалната организация е, че с данните, с които разполагат в момента TGSS (Tesorería General de la Seguridad) и AEAT (Agencia Estatal de Administración Tributaria) е не само възможно, но и сравнително лесно, извличането на достоверни показатели за реалната ситуация на всеки отрасъл и използването им при договаряне на заплащанията по сектори.

От CC.OO се обръщат както към правителството така и към огранизацията на работодателите, с предложение за изработването и въвеждането на подобен индекс, като едновременно с това отправят критика към онези фирми допринасящи за повишаване на инфлацията с непропорционалното завишаване на цените на стоки и услуги.

За повече информация свързана с живот и работа в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!