Година затвор за трима младежи завлекли Амазон с 350 000 евро възползвайки се от слабости в системата за доставки – Испания

Трима младежи от Майорка, бяха осъдени на година затвор, след като Амазон подаде жалба довела до ареста им и последвалото дело за измама.

Схемата, която са използвали е колкото проста, толкова и ефективна. Публикуване на обяви за продажба на нова техника на цени под нормалните за продукта. След появата на потенциален купувач, съответният артикул бива поръчан в Амазон и изпратен директно на адреса на купувача. Няколко дни след това се попълва иск за връщане на продукта, като след получаване на сумата, следва връщането на съответната покупка, само, че вместо. оригиналният продукт на фирмата бива изпратен пакет пълен със стъклени топчета или химикалки.

Тримата са успели да заработят 350 000 евро, преди предприемачеството им да бъде секнато от испанската Национална полиция. Присъдата е година затвор и 1080 евро глоба за всеки от тях, като освен това е възстановена и придобитата по незаконен начин сума от 350 000 евро.

За повече новини свързани с живот и работа в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!