Барса в огромен скандал с футболни рефери

ФК Барселона се озова в центъра на огромен ураган, след като се установи, че за периода 2016г.-2018г. е превела над 1,5 милиона евро (според El Mundo става дума за над 1,6М евро) на фирмата DASNIL 95, собственост на бившият вицепрезидент на техническият комитет на футболните съдии, Enriquez Negreira.

Случаят излезе наяве след извършена проверка от страна на испанските данъчни служби и макар и официално посочената причина да са консултантски услуги в испанската преса не спират да правят сравнения на статистическите данни от посоченият период и от този непосредствено след излизането на Negreira от техническият съдийски комитет и съответното прекратяване на отношенията между футболния клуб и DASNIL 95.

Така например става ясно, че за периода 2016г.-2018г., в полза на Барселона са били посочени 33 дузпи, докато тези в ущърб на клуба са били едва 3. В същият период, Барса, са изиграли 78 мача без да бъде отсъдена нито една дузпа срещу тях. Четирима са били изгонените за нарушения футболисти на клуба за същият този период, докато съперниците им са били наказани 23 пъти.

След приключването на отношенията между Барса и фирмата на Negreira, в полза на клуба са били отсъдени 24 дузпи, срещу 20 в ущърб. Освен това изгонените за нарушения футболисти на противника са 24, докато тези на Барселона 20.

За повече новини свързани с работа и живот в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!