Лидерът на UGT е за прекратяване помощите на безработни, които са отказали оферти за работа, за която са били обучени

Генералният секретар на UGT, Pepe Álvarez, се позиционира „за“ прекратяване помощите на безработни, които са отказали оферти за работа, за която са били обучени.

„Ако някой е получил подходящо обучение и има квалификации за предлаганата работа, то той не следва да продължава да получава публични субсидии било то за за трудово незаети лица или Минимален жизнен доход (IMV)“, заяви лидерът на UGT.

Álvarez, уточни, че е наясно, че тази позиция не е много нормална за главен секретар на синдикална организация, но и че това е неговото виждане по въпроса.

Освен това лидерът на UGT сподели, че е намира за необходимо предлагането на работа на 3-те милиона безработни в Испания, а не набирането на служители в други държави.

В този смисъл посочи, че строителството е секторът с най-висок интерес към „вноса“ чуждестранни работници поради невъзможността да намерят служители в Испания. Álvarez сподели несъгласието си с това твърдение и помоли предприемачите да се обърнат към трите милиона безработни в страната, както и към триста хилядите лица с нелегализирано пребиваване, преди да наемат работници отвън.

За повече новини свързани с живот и работа в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

заглавна снимка източник

коментирайте!