Испанското правителство постигна договорки за реформа на пенсионната система

Испанското правителство обяви днес, че планира да промени пенсионната система в страната. Целта на реформата е да гарантира по-устойчива пенсионна система, която да осигури достатъчен доход на пенсионерите.

Едно от ключовите предложения в реформата е увеличаването на пенсионната възраст от 65 на 67 години. Тази промяна ще се въведе постепенно в рамките на следващите години и ще се прилага за всички работници в Испания.

Освен това правителството планира да увеличи данъците върху доходите на пенсионерите, за да се гарантира по-голяма финансова устойчивост на пенсионната система. Предложението ще засегне пенсионери с годишен доход над определен праг.

Реформата на пенсионната система в Испания е необходима поради демографските промени и по-дългата продължителност на живота на испанските граждани. Очаква се тя да бъде обсъдена в парламента и да влезе в сила в близко бъдеще.

Със сигурност реформата ще има голямо въздействие върху пенсионната система в Испания и ще задълбочи разискванията за социалната сигурност и стареенето на населението в цяла Европа.

За повече новини свързани с работа и живот в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!