Идва ли краят на електрическите тротинетки в Испания?

Столицата на Франция, Париж, наложи забрана на тротинетките под наем на територията на града. Малко спорно решение взето след референдум, на който макар и 90% от гласувалите да се обявиха за премахването на въпросните тротинетки, тегне сянката на ниската активност – едва 7,46% от населението на града.

Недоволството от електрическите тротинетки се дължи на завишеният брой инциденти от навлизането им в употреба, пряка последица от неправомерното им използване. Само за 2022 г., са регистрирани 459 произшествия и 3 смъртни случая.

Какво е положението в Испания?

Мадрид, засега, взе решение за ограничаване броя на опериращите фирми до три, същите, които имаха лиценз за извършване на тази дейност и в Париж.

В Барселона, наскоро забраниха използването на публичен транспорт на лица с електрически тротинетки, поради опасност от възпламеняване на батериите им.

Предвещава ли забраната наложена в Париж, краят на електрическите тротинетки в Испания? Все още е рано да се каже, но е очевидно едно: опитите във френската столица да се регулира този тип транспорт се оказаха неуспешни, което пък доведе и до малко крайната мярка за забрана за отдаването им под наем. Дали следващата стъпка в тази посока няма да бъде окончателната забрана за използването на този тип транспорт?

За повече новини свързани с работа и живот в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!