Заявка за сертификат ковид-19 по автономни области в Испания

Това е продължение на публикацията ни за сертификат ковид-19, в който ви запознахме подробно с трите типа сертификати, като посочихме връзка и към уеб страницата на испанското министерство на здравеопазването, направена специално за тази цел.

С тази публикация целим да ви улесним максимално, като посочим достъпните към момента начини за издаване на този сертификат по автономни области.

Андалусия

Заявката за дигитален сертификат ковид-19 в Андалусия може да се направи през уеб портала ClicSalud+, като за целта е нужно да се идентифицараме посредством цифров сертификат (инсталиран на компютъра) или с cl@ve.

Андалусия ще позволява сдобиването с този сертификат и чрез приложението си за мобилни телефони, достъпно са iOS и Android.

Арагон

В Арагон също можем да се сдобием със сертификата ковид-19 през уеб портала Salud Informa, след като се идентифицираме с цифров сертификат или PIN Salud. Друг вариант е посещение на здравният център, откъдето се издават физически сертификати (на хартиен носител) или през приложението на Salud Informa за смарт телефони достъпно за iOS и Android. Информацията ни е, че към момента на писането на тази публикация, услугата през приложението все още не е достъпна.

Астурия

Засега все още не е активирана услугата за сдобиване със сертификат ковид-19.

Балеарски острови

Балеарите дават четири варианта за сдобиването със сертификата.

  • През уебпортала Ibsalut идентифицирайки се в системата с cl@ve.
  • Посредством приложение за смарт телефони, което е в процес на разработка.
  • В специални пунктове определени за издаването на този сертификат, като от автономната област предупреждават изрично, че здравните центрове не издават този сертификат, единствено определните за целта центрове, които все още не са достъпни.
  • Получаване на хартиен носител на указан адрес, след попълването на този формуляр.

Канарски острови

Канарските острови издават сертификата ковид-19 през уеб портала miHistoria и освен това през приложенията за iOS и Android.

Кантабрия

Кантабрия все още не издава тези сертификати, но информацията ни е, че от утре 14 юни, това ще е възможно през уеб портала scsalud, както и в здравните центрове.

Кастилия-Ла Манча

В Кастилия- Ла Манча, сертификат ковид-19 може да се издаде онлайн, през тази страница и след идентификация с цифров сертификат или с cl@ve, както и присъствено, в някоя от oficinas de registro.

Кастилия-Леон

Кастилия-Леон издава сертификати ковид-19 през тази уеб страница или през приложението за мобилни телефони достъпно за iOS и Android.

Каталуния

В Каталуния е възможно да получите серификата през уеб портала La meva Salut или през приложението за смарт телефони достъпно за iOS и Android.

Валенсия

Валенсия има специално създаден за целта портал за издаване на сертификат ковид-19, но освен това заявки може да се правят и през портала на пациента или приложението за мобилни телефони, връзка към което ще намерите на същата страница.

Екстремадура

В Екстремадура заявката за сертификата се извършва онлайн през портала Salud Extremadura и за целта трябва да разполагате с цифров сертификат или clave PIN. Очаква се от утре 14 юни, здравните центрове на тази автономна област също да започнат да издават хартиен сертификат.

Галисия

В Галисия е възможно да поискате сертификата от самият център, в който са ви ваксинирали. Освен това може да използвате приложението за iOS или Android.

Риоха

В Риоха все още не е активирана услугата, но се очаква от следващата седмица да е налична в уеб портала riojasalud.

Madrid

В Мадрид сдобиването със сертификата става през приложението tarjeta sanitaria налично за iOS и Android. Освен това е възможно да го изискате от вашият здравен център. Друга възможност е да се обадите на 900 102 112.

Мурсия

Засега сертификата ковид-19 може да се получи единствено в здравните центрове.

Навара

В Навара е възможно да получите сертификата през уеб портала Carpeta personal de salud или през съответните приложения за iOS и Android.

Баска автономна област

В Еускади може да свалите сертификате през тази уеб страница, от която може да изберете кой от трите вида сертификати ви е нужен, като този за негативен тест все още е в процес на разработка.

Надяваме се публикацията да ви е била полезна. Някои от услугите все още не са напълно активирани, но се очаква от следващата седмица повечето да функционират на сто процента.

За повече новини свързани с живота и работа в Испания:

Последвайте ни в Телеграм!

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!