Българските жени бият повече от мъжете ни в Токио

Българските жени бият повече от мъжете, това стана ясно от олимпийските игри в Токио. И не е нужно да се ровите прекалено много за доказателства, които да подкрепят твърдението ми. Достатъчно е само да погледнте таблото със завоюваните медали. 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови, които ни отреждат нелошата 30-та позиция в крайното класиране по медали на това издание на олимпиадата. И казвам нелоша, понеже преди да започнем да се бием в гърдите как едно време мачкахме в борба, вдигане на тежести и др., трябва да си припомним окаяното положение, в което се намира не толкова спортната ни база, колкото цялата ни политика по отношение на спорта.

Спорта е инвестиция.

Да. Докато нашите политици не проумеят, че спорта не е разход а инвестиция, ще сме принудени да се радваме и на малкото „птички“, които се опитват да ни припомнят пролетта.

От споментаните 6 медала абсолютно всички са постижения на жените ни, като момичетата от художествената гимнастика постигнаха исторически успех, донасяйки ни първа олимпийска титла в отборната напредвара.

Българските гимнастички Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова събраха общ сбор от 92.100 точки и по този начин сложиха край на руската хегемония, оставяйки рускините и италианките съответно на второ и на трето място.

Съзтезателката ни по карате, Ивет Горанова, беше първата завоювала златен медал на тези олимпийски игри, като по този начин сложи край на сушата 0т 13 години. След нея боксьорката, Стойка Кръстева, се превърна в първата българка с олимпийска титла в женския бокс прибавяйки друг златен медал към таблото ни.

Антоанета Костандинова ни донесе сребро в стрелбата, като това беше и първото ни отличие в Токио, последвано от бронза на Тайбе Юсеин и Евелина Николова в борбата.

Благодарности на медалистите и на останалите български участници, които въпреки всичко ни представиха на олимпийските игри в Токио!

снимка източник

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!