Ограниченията, с които ще се сблъскате в различните области, в случай, че смятате да пътувате през предстоящите празници (Puente de la Constitución)

През първите дни на декември се отбелязва един от най-очакваните празници за годината в Испания – 6-ти декември, Денят на Конституцията. И не, че е поради липса на патриотични чувства, но празникът е така желан понеже заедно с 8-ми декември, Денят на непорочното зачатие, образуват така нареченото пуенте, в което повечето фабрики и фирми затварят и на 7-ми, за да се получат общо 3 почивни дни, в които, както се досещате, немалка част от населението се изнася по курорти, села и паланки. Тази година плюс са и двата предходни почивни дни от уикенда, с които така нареченото пуенте се увеличава до цели 5. Ето защо публикуваме слисък с различните ограничения, които ще срещнете в автономните области.

Андалусия

Няма въведени ограничения до момента.

Арагон

Считано от 25-ти ноември е задължително представянето на Ковид паспорт в нощните заведения, при празнуване на банкети, сватби и др., както и при посещението на събития включващи голям брой хора.

Астурия

Засега не са въведени никакви ограничения, освен вече действащите, като носене на маска и т.н.

Балеарски острови

Изисква се Ковид паспорт при посещение на ресторанти с капацитет от на 50 човека, както и за достъп до нощни заведения, без оглед на капацитета на последните.

Баска автономна област

Изисква се Ковид сертификат за посещение на барове, ресторанти и подобни с капацитет от над 50 човека.

Валенсия

Необходим е Ковид паспорт за достъп до барове, ресторанти и др., с капацитет от над 50 човека, както и при посещение на концерти и подобни събития с над 500 посетителя.

Галисия

В Галисия е задължително представянето на Ковид сертификат в ресторанти, а барове и кафенета са задължени да го изискват само след 21:00 часа. Всички заведения имат лимит на броя клиенти, които могат да празнуват на маса, като във вътрешността на заведенията са 8 човека, а на открито 15.

Дискотеките имат разрешение да работят само до 5:00 часа, а останалите нощни заведения до 4:00.

В хижите също ще се изсиква Ковид паспорт, както и за достъп до болнични заведения на придружители и посетители.

Екстремадура

Няма въведени ограничения.

Канарски острови

Местното правителство изчаква решение от Върховния съд на автономната област, което да одобри използването на Ковид паспорт за достъп до различните заведения: барове, ресторанти и т.н.

Кантабрия

Днес трябваше да станат ясни мерките, които ще се предприемат; публикацията ще бъде обновена след оповестяването им.

Кастилия и Леон

За момента няма ограничения извън нормалните.

Кастилия – Ла Манча

Без ограничения.

Каталуния

Изисква се Ковид сертификат за посещение на ресторанти, барове, нощни заведения, фитнес зали и спортни съоръжения. В списъка влизат и старчески домове, както и концерти и други подобни събития.

Ла Риоха

Не се изисква Ковид паспорт. Има ограничения от до 75% от капацитета на барове и ресторанти.

Мадрид

Засега няма ограничения.

Мурсия

Abarán, Alhama de Murcia, Fuente Álamo, Mazarrón и Torre Pacheco имат лимит от 30% за посетителите на всякакъв тип заведения от сектора на ресторантьорството и хостелерията.

В Calasparra, Cartagena, Cehegín, Cieza, Jumilla, San Pedro del Pinatar, Totana и Yecla това ограничение е от 50%.

Навара

В Навара се изисква Ковид сертификат за достъп до барове, дискотеки, ресторанти и др., имащи капацитет от над 60 човека.

За повече новини свързани с живот и работа в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!