Ковид паспорт в барове, ресторанти и фитнес зали в Каталуния

Миналият вторник правителството на автономна област Каталуния, поиска от висшият си съдебен орган да се произнесе в полза на изискването на ковид паспорт за достъп до барове, ресторанти, фитнес зали и старчески домове. В крайна сметка висшия съд на Каталуния отсъди в полза на това решение и се очаква мярката да влезе в сила от тази нощ или най-късно утре (петък), за да може да е в сила още преди започване на уикенда.

За момента този документ се изислваше за достъп до дискотеки, концерти и тържества от рода на сватби и банкети, но с оглед на бързо нарастващият брой на заразени с коронавирус, от местното правителство поискаха по-строги мерки в борбата срещу разпространение на заразата.

Решението на каталунският върховен съд, идва дни след като баският му аналог се произнесе против въвеждането на подобна мярка. Навара, Арагон и Ла Риоха, се надяват техните висши съдебни органи да ги подкрепят в решението им за разширяването на изискването на подобен документ, като в тези области, както и в Каталуния, ковид паспорт се изисква за достъп до дискотеки, концерти и тържества. Галисия и Балеарските острови, също използват този документ за посетителите на нощни заведения.

За повече новини свързани с живот и работа в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

3 thoughts on “Ковид паспорт в барове, ресторанти и фитнес зали в Каталуния”

 1. Оправете си заглавието!

  No votes yet.
  Please wait...
  1. Благодаря!

   No votes yet.
   Please wait...
 2. Pingback: Ограниченията, с които ще се сблъскате в различните области, в случай, че смятате да пътувате през предстоящите празници (Puente de la Constitución) © Б

коментирайте!