Триста евро ваучъри за решилите да посетят Ла Палма, одобри испанското правителство

Днес, на извънреден съвет на министрите, испанското правителство одобри редица мерки за подпомагане на засегнатите от изригването на вулкана в Ла Палма, сред които са и 8300 ваучъри на стойност от 300 евро, за всички решили да посетят острова през 2022г.

Това обяви на пресконференция, Félix Bolaños, генерален секретар на правителството и доуточни, че става въпрос за помощи на стойност 130 милиона евро и добави, че до края на годината ще има и друг пакет, докато общата сума на субсидиите достигне 230 милиона евро.

За всички граждани на острова, чиито домове са били изцяло погълнати от вулкана, правителството отпуска линия от помощи на стойност до 60 000 евро, които ще бъдат допълнени от помощите отпуснати от правителството на Канарските острови.

Освен споменатите туристически ваучъри, испанското правителство е отделило пакет от 1,3 милина евро, като стимул за авиокомпаниите, които решат да включат нови маршрути до засегнатият остров, както и половин милиона евро за промотиране на дестинацията сред жителите на кралството.

За повече новини свързани с работа и живот в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!