В Испания се крадат 37000 автомобила годишно

От данни изнесени от испанското Министерство на вътрешните работи, става ясно, че в Испания се крадат около 37000 автомобила годишно. И макар и цфрата да изглежда доста стряскащо, истината е,че кралството остава извън списъка с десетте страни членки на ЕС, с най-голям брой кражби на леки автомобили.

В някои държави от ЕС, като Италия, Чехия, Швеция, Франция и Гърция, подадените жалби за откраднати автомобили са достигали зашеметяващата цифра от над 500 на ден.

Конкретно в Испания, статистиката показва ясно, че първите 48 часа след подаване на жалбата за откраднат лек автомобил, са от изключителна важност за успешното му намиране, като за съжаление това се случва в едва 10% от случаите.

Голяма част от откраднатите автомобили се продават под формата на резервни части, като са предпочитани по-стари модели, които са и по-лесни за отваряне.

Сред най-предпочитаните марки на автокрадците за 2021г., са били Сеат Ибиса и Сеат Леон, следвани от Фолксваген Голф, Форд Фокус, Пежо 206 и вече „античният“ Ситроен Ксара.

За повече новини свързани с работа и живот в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

Заповядайте в новата ни дискорд група за чат и взаимопомощ

коментирайте!