Стартира безсрочната стачка превозвачите

Днес стартира безсрочната стачка на превозвачите протестиращи срещу повишението на горивата, както и срещу трудовите условия.

Стачката е организирана от Plataforma para la Defensa del Sector del Transporte de Mercancías por Carretera Nacional e Internacional и не е подкрепена от главните организации на превозвачите CCNTC, Fenadismer и CETM.

Ръководното тяло на платформата организатор изтъква като главен мотив това, че „90% от малките и средни превозвачески фирми се намираме на прага на банкрута и в условията на абсолютна несигурност, като последствията се отразяват директно върху служителите“.

Стачкуващите са отправили серия от искания до Мистерство на транспорта и до това на труда и поради липсата на задоволителен отговор решават да обявят стачката за безсрочна.

Някои от направените искания включват преразглеждане на начините за сключване на договори, както и налагане на долен праг на тарифите, който да не е по-нисък от себестойността на услугата. Освен това изискват и забрана за извършване на товарно-разтоварна дейност от страна на самите шофьори (нещо, което ако не се бъркаме, наскоро беше забранено с указ или закон б.ред.), както и изграждането на нови и по-сигурни места за отдих и засилване на охранителната дейност на досега изградените.

За повече новини свързани с работа и живот в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!