Шест дни нелегална фиеста, десетки глоби, четирима задържани и … купона продължава в La Peza

Нелегалната рейв фиеста стартирала на 30 декември в покрайнините на La Peza, продължава да държи в шах, кмета и жителите на гранадското селце.

Първоначалните планове на участниците във фиестата са за прекратяването й на 3 януари, но след това решават купона да продължи поне до 6-ти януари, когато в Испания се празнува El Día de Los Reyes Magos.

В момента в местността са паркирани около 300-400 коли и се предолага, че има приблизително 1500 участника.

Шокираният кмет на La Peza, обясни, че макросъбитието е стартирало без каквото и да било разрешение от страна на административната управа и че няма никаква представа, как участниците са успели с организирането на фиестата за толкова кратък срок от време.

Самият ивент разполага с монтирани няколко дансинга, магазини за дрехи, хлебарница, пицария, барове и дори и студия за татуировки.

Guardia Civil е разположила около 50 агента, които да следят за сигурността на общо-взето безинцидентното събитие. До момента има четирима задържани – един за опит да избегне контролна проверка на органите на властта и трима за търговия с опиати. Направени са и няколко десетки санкции на водачи на мпс дали положителни проби след проверка за употреба на алкохол.

За повече новини свързани с работа и живот в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!