Тортия с лук или без лук?

Може би читателите ни живеещи на територията на кралството са запознати с изконният спор разделил не едно или две читави семейства на два враждебни лагера, превърнал безброй неразделни приятели в заклети врагове, станал дори причина за падането на не едно и две правителства…

Ок, малко се поувлякох, но истината е, че един въпрос занимава настойчиво толкова поколения испанци и е бил причина за огромно количество разгорещени спорове, при това без да има нищо общо с футбола. Да приятели, въпросът дали тортията е по-вкусна с лук или без лук е изпълвал безсънните нощи на редица испански мислители.

Ето с такава непосилна задача, с отговорът на този извечен въпрос, се е опитал да се справи и CIS или т.н. Център за Социологически Проучвания. Според направено проучване целящо да провери предпочитанията на испанците 70,4% от испанците са отговорили, че предпочитат тортията с лук.

Това, както разбирате е драма за лагерът на безлуковите, които от своя страна са едва 20,9%. 8% са отговорили, че им е все едно, а 0,5% се колебаят.

Според политическите си убеждения, поддръжниците на PP и PSOE, са за тортията с лук, съответно 72,3% и 70% от гласувалите за двете партии, докато поддръжниците на VOX и SUMAR са с 69,9% и 66,6% против добавянето на лук.

53,9% от гласувалите я предпочитат рохка, докато 26,9% са за много изпечена тортия.

И за последно, но не на последно място, ви припомняме за рецептата ни за класическа испанска тортия …. с лук 🙂

За повече публикации свързани с работа и живот в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!