Какво да посетим в Билбао

В случай, че ви предстои да посетите Билбао и все още нямате план за местата, които да посетите, ето ви десет идеи:

Гугенхайм

Може би музеят с най-уникална архитектура в света. Няма начин да не отидете в Билбао и да не разгледате този колоритен архитектурен шедьовър, поне отвън.

Музеят е по проект на световно-известният архитект, Франк Гери и е изработен от Титаний.

Старинната част на града

Няма как да пропуснете и старинната част на града. Най-добре е да се разходите, обикаляйки я цялата и най-вече седмте ѝ главни улици Somera, Artecalle, Tendería, Belosticalle, Carnicería, Barrencalle и Barrencalle Barrena.

Mirador de Artxanda

За най-добър изглед към града ще се наложи да се качите на наблюдателният пункт Artxanda. Може да го направите пеш или ако не сте в настроение за натоварващи разходки да се качите на фуникулера, чиято цена само за изкачване е 1.75€ и 3.25€ в двете посоки.

Антикварният пазар на Plaza Nueva

В случай, че е неделя и си падате по старинни вещи, задължително се отбийте през оживеният антикварен пазар на Plaza Nueva.

Mercado de La Ribera

Макар че ако говорим за пазари, то задължителен е и Mercado de La Ribera. Сградата му е внушителна, не само отвън, но и отвътре и може да октриете най-различни пресни продукти, както и да хапнете някое пинчо придружено от чаколи, виното на баските.

Устието на Билбао, познато и като устието на Nervión или на Ibaizábal

Приятно място за разходки с невероятна атмосфера по залез слънце.

Базиликата Nuestra Señora de Begoña

Базиликата Nuestra Señora de Begoña е чудесно място за визити, а ако искате да направите добри снимки, се разходете до улица Andra Mari, близо до сградата на борсата.

La Catedral de Santiago

Докато сме на тази вълна, няма как да не споменем и готическата катедрала на Сантяго, построена в края на 14 век и началото на 16.

San Mames

Ако сте фенове на футбола и имате възможност, посетете някой от мачовете на Атлетик, играещи се на Сан Мамес, за да вкусите от автентичната атмосфера на стадиона. Изживяването определено си заслужава.

Гастрономия.

Както и в останалите области на Испания и тук местната кухня си има своите специалитети и освен задължителната дегустация на тукашните пинчоси, не пропускайте да опитате и Bacalao al pil pil.

Това са препоръките ни за Билбао и сме сигурни, че сме пропуснали още много от местата, които може да постетите в града. Ако имате конкретни препоръки, оставете ни коментар.

коментирайте!