Какво да видя в Сантандер

Сантандер е пристанищен град в северната част на Испания, столица на автономна област Кантабрия.

Градът е известен с красивите си плажове и живописният си пейзаж, както и с историческите си културни центрове.

Сантандер е популярна туристическа дестинация и привлича ежегодно привлича огромен брой посетители желаещи да се насладят на красивата природа, както и на местните паметници на културата.

Ето и някои от местата, които си струва и е желателно да посетите, докато сте в града:

El Sardinero

снимка: wikimedia

El Sardinero е живописен квартал на Сантандер известен с красивите си плажове, крайбрежният си булевард и луксозните зони за живеене. Популярна туристическа дестинация, най-вече по време на летният сезон, когато се изпълва с туристи желаещи да се насладят на плажовете и на уникалната му атмосфера.

Освен с красивите плажове, сред които се намират и Playa del Sardinero, както и Playa de los Peligros, El Sardinero е популярен и с елегантната си архитектура включваща стиловете Ар нуво и Ар деко силно застъпени в красивият крайбрежен булевард.

Los Jardines de Piquío

снимка източник

Точно до Playa del Sardinero се намират и красивите градини Jardines de Piquío. Освен прекрасните гледки, откриващи се пред посетителя, градините са приютили и местен музей, в който може да се научат множество подробности касаещи местната история и култура, както и кафе и ресторант, в които евентуално да се освежите и презаредите.

El Palacio de la Magdalena

снимка: източник

El Palacio de la Magdalena е построен на началото на 20 век, като лятна резиденция за крал Алфонсо и се намира на полуострова дал името му – Магдалена. Замъкът съчетава различни архитектурни стилове, които включват готика, неокласически и модерн. Крайният резултат е впечатляващ и го превръщат в една от главните туристически спирки на града. В околностите на двореца има приятен парк, където може да се насладите на природните забележителности, с които е така богато осеяна Кантабрия.

Faro del Cabo Mayor

източник снимка

Разходката ви ще е малко непълна ако не посетите и Faro del Cabo Mayor, откъдето ще може да се насладите на величествените панорамни гледки на вековните клифове и цялата крайбрежна ивица откриваща се от залива на Сантандер. В самата пристройка към фара е скътан и своеобразен музей с изложба на разнообразни творби и предмети свързани с фаровете.

Катедралата на Сантандер

Ако решите да се отделите за кратко от прекрасните плажове и приказните морски гледки, които предлага Сантандер, може да е добра идея да посетите катедралата на града.

Преди векове, по времето когато Сантандер е било малко селце едва наброяващо 200 души, тук се е намирало главното ядро, измежду сградите, на което се е приютявало и малкото абатство, отстъпило през 18 век, място на сегашната величествена катедрала.

В камбанарията ще откриете и музей посветен на историята на града, която ще се открива пред вас постепенно, докато се изкачвате към върха на последната.

заглавна снимка: източник

коментирайте!