Исабел Диас Аюсо, обмисля затваряне на границите на област Мадрид

Вицепрезидента на област Мадрид, Агуадо, също сподели, че е за ограничаване на движението и затваряне на Мадрид

Правителството на мадридската автономна област, разглежда възможността за ограничаване на движението в целия регион. Президентката на областта сподели тази сутрин, че предстои дебат за затварянето на границите и вземането на решения на базата на доклади от Министерството на Здравеопазването на автономната област и вземайки под внимание действията на останалите президенти на автономни области и най-вече на тези на Кастилия-Ла Манча и Кастилия-Леон.

Аюсо не даде информация за конкретни дати, но заяви, че във всеки случай това е дебат, който стои на дневен ред, но и който трябва да се проведе на закрити врати и не в публичното пространство. Последното в отговор на вицепрезидента на областта, Игнасио Агуадо, който по-рано сподели на интервю в програмата на Ана Роса, че ще предложи на Аюсо, затварянето на границите на областта.

Агуадо добави, че движението по време на идващите празници винаги е завишено и затова смята да предложи затварянето на Мадрид идната сряда, на което приближени на Аюсо, изненадани отговориха, че са нямали представа, че Агуадо ще обяви това в телевизионно интервю.

коментирайте!