Вече може да се идентифицирате със селфи пред социалните; чао цифрови сертификати и cl@ve

От Seguridad Social пуснаха нова платформа за идентификация на потребителите, отличаваща се с лекота на използването, целяща да улесни максимално процеса по подаване на някои видове молби, заявки и др., за тези които не разполагат с цифрови сертификати или cl@ve.

За идентификацията по новият начин е необходимо да разполагаме с телефон, таблет или компютър с камера, който и да е от трите варианта е валиден. С новият метод на идентификация, ще могат да се извършват редица молби и заявления, като тази за минимален жизнен доход, пенсия и др., като пълният списък може да намерите тук.

В някои случаи ще е необходимо предварителното попълване на на електронен документ, в който ще се предоставят изискваните данни и е важно да запазим копие от този документ в устройството, от което попълваме молбата.

Друг важен детайл е предварителното запознаване с всички необходими документи и готовността да ги предоставим в дигитален вид, в момента, в който ни ги поискат.

В случай, че извършвате процедурата от компютър, който няма камера, може да използвате опцията „¿No puedes hacer fotos desde este dispositivo?“ и когато стигнем до стъпката изискваща да си направим снимка, да прочетем пострдством смартфона си QR кода, който ще се появи и да последваме по-нататаъшните указания.

Повече указания може да намерите в електронното списание на социалното осигуряване.

За повече новини свързани с живот и работа в Испания:

Последвайте ни в Телеграм!

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!