10 Места, които да посетим във Валенсия

Предстои ви пътуване и търсите съвет, кои места да посетите, докато сте във Валенсия? Ето ви списък с десет от най-посещаваните места в града:

Plaza de la Virgen

В случай, че се чудите откъде да започнете обиколката си във Валенсия, това е може би най-подходящата начална точка. Намира се в самия център, там където по-рано е бил римският форум на Валентиа.

От този площад са излизали двете главни улици, характеризиращи всеки римски град, Кардо и Декуманус (повече за този вид улици в Уикипедия).

El Micalet de la Catedral de Valencia

Камбанарията на Валенсианската катедрала известна още като Ел Микалет, на валенсиано или Ел Мигелете, на испански, е един от главните монументи на града а името идва от камбаната на Микел- -светец, защитник на града от бури и злини- разположена в най-високата част на кулата.

Централният пазар.

Централният пазар на Валенсия е истински бижу, както заради декорацията си, така и заради самата архитектура. Освен това, може да си представите живота, кипящ в тази огромна площ от 8000 кв. м., изпъстрена от всякакъв вид цветове и аромати.

Едно приятно място за разходка, на което може да отделите няколко часа.

Копринената борса

Построена в момент на упадък на левантинската икономика (току що е открита Америка и почти цялото внимание е насочено към Атлантика), копринената борса, е издигната като символ на власт.

В самата борса не се е търгувало само с коприна, сключвани са и други сделки, а друг интересен факт е, че е помещавала и първият испански морски търговки съд, като в централната кула са затваряни търговци с неплатени дългове.

Плаца Редонда

Както подсказва името, става въпрос за кръгъл площад, на чиято площ се помещават барове, магазини и др., както и фонтан в центъра.

Кулите Серано

Считаните за най-големи готически врати в цяла Европа, кулите Серано, са една от портите даващи в миналото достъп до града, а в по-късен период, служещи и като затвор, в периода от 1586 до 1887.

Кулите Куарт

Отбранително съоръжение, също като кулите Серано, въпреки че за разлика от предните, които почти не са влизали в битка, тези са учавствали в няколко войни, като по стените им все още може да се видят следи от френските гюлета, с които са били обсипани по време на обсадата от 1808г.

Квартал Кармен

Считан за най-красивият и пъстър квартал на Валенсия. Квартал Кармен е в центъра на историческата част на Валенсия.

Някои от местата, които може да посетите в този квартал са Portal de Valldigna, la Plaza del Árbol и la Casa de los Gatos.

Друго приятно място в барио дел Кармен е плаца Тосал, от чиито тераси на барове и кафета, може да се насладите на прекрасните залези.

Градините на Турия

По протежение на 7 километра, старото корито на Турия е изпълнено със зелени площи и интересни ландвафтни решения, превръщащи го в най-големият градски парк в Испания.

Градът на изкуствата и науките

Сред футуристичните сгради на този град, разположен точно в края на някогашното корито на Турия, има три, които са просто задължителни за посещение, Хемисферата, Музеят на Изкуствата и Океанографик.

Това е. За някои от тези места е добре да отделите по един цял ден, но в случай, че разполагате само с един ден, се опитайте да разгледате, колкото се може повече от тях.

В случай, че живеете в града и искате да помогнете на тези, разполагащи само с един ден за обиколко и не знаят какво да разгледат във Валенсия, може да ни оставите препоръките си в коментар.

коментирайте!