Десет от най-предпочитаните дестинации в Испания – първа част

За всеки желаещ да посети или намиращ се вече в Испания, сме приготвили следният списък с десет от най-търсените села подходящи както за дълга почивка, така и за една бърза уикенд escapada.

Комияс (Comillas, Cantabria)

Дали поради това, че е приютило ред архитектурни забележителности –между тях познатата на широката публика като Ел Капричо, Вила Кихано, проектирана от небезизвестният Антони Гауди– дали затова, че приготвят едни от най-вкусните собаос, или пък просто затова, че е едно от най-красивите села на Кантабрия, Комияс е несъмнено една от най-търсените дестинации в интернет.

Фрийтур на Комияс с испански език, може да запазите с приятелите ни от Сивитатис.

Горещо препоръчваме и екскурзията с корабче (с говорещ английски придружител) в околностите на Суансес, която ще ви даде възможност да се насладите на величествените гледки на кантабрийския бряг. За свободни дати може да проверите тук.

снимка източник

Рибадесея (Ribadesella, Asturias)

Рибадесея е друга от предпочитаните туристически дестинации в Испания. В това китно морско село, ще може да се насладите на невероятната природа, която е отличителен знак на цялото княжество Астурия. Освен това ако се случи да го посетите в първата събота след 2-ри август, ще може да присъствате на ежегодното международно спускане с канута по река Сея (Села).

снимка източник

Янес (Llanes, Asturias)

Докато все още се намираме в Астурия, ще се отбием в друго красиво и търсено като туристическа дестинация, испанско селце – Янес. И докато сте в това селце, чиито корени се намират някъде в далечният 12 век, не пропускайте да посетите невероятният плаж playa del Sablón или пък да хвърлите едно око на los Cubos de la Memoria.

снимка източник

Форментера (Formentera, Baleares)

Ох, виждаме присмехулно-поучителното ви изражение, с което критично бързате да ни поправите, че Форментера не е село а цял остров. Така е. Но понеже жителите му не надхвърлят 20 000, ще го броим като остров-село. Фарове излезли като от сцени на кино, кристално-чисти води и поредица от зашеметяващи гледки, това е Форментера. Освен това не пропускайте да посетите столицата Sant Francesc de Formentera, както и някое от местните пазарчета.

снимка източник

Пенискола (Peñíscola, Valencia)

В Пенискола, освен на слънце, плаж и море (средиземно), ще може да се насладите и на дълги вечерни разходки зад крепостните стени на дворецът на Папа Луна издигнат от тамплиери през далечният 12-ти век и появяващ се в някои сцени на „Игра на тронове“.

снимка източник

КЪМ ВТОРА ЧАСТ >>>>>>>

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

1 thought on “Десет от най-предпочитаните дестинации в Испания – първа част”

  1. Pingback: Десет от най-предпочитаните дестинации в Испания – втора част Българи в Испания – полезният сайт!

коментирайте!