Десет от най-предпочитаните дестинации в Испания – втора част

Рибадео (Ribadeo, Galicia)

Освен първият испански морски фар, в близост до Рибадео се намира един от най-красивите плажове в света – Плажът на Катедралите. На път към известният плаж, може да се отбиете в Ринло, друго малко селце досами брега на океана, в чиито ресторанчета се предлагат доста вкусни морски риби и деликатеси на нормални цени.

снимка източник

Фрихилиана (Frigiliana, Andalucía)

Фрихилиана се намира точно в подножието на Sierra de Almijara и на няколко километра от средиземно море. Многократно сочено като едно от най-красивите села на Андалусия, в лъкатушните улички на това селце, ще усетите спокойствието, което ви обгръща отвсякъде.

снимка източник

Сантияна дел Мар (Santillana del Mar, Cantabria)

Отново се връщаме в Кантабрия, за да посетим едно от най-красивите средновековни испански села. Едва на два километра от Сантияна дел Мар се намират и пещерите на Алтамира, обявени от Юнеско за паметник на световното културно наследство.

снимка източник

Тарифа (Tarifa, Andalucía)

Тарифа е селп с много богата история, отстоящо на едва 14 километра от мароканския бряг. Думата „тарифа“, крие корените си в името на този град, където за пръв път маврите започват да изискват такси от търговците използващи пристанището за разтоварването на товари.

Освен най-близка точка от Европа до Африка, селото е известно и с това, че дели или по-скоро свързва Средиземно море и Атлантика.

снимка източник

Албарасин (Albarrácin, Aragón)

И на последно място в списъка ни, но не и по красота, избрахме Албарасин, чиито червени къщи надвесени току над река Гуадалкивир, са притегателен магнит за мнозина туристи тръгнали да вкусят есенцията на Испания, съчетала различни култури и епохи. Гледката на свечеряване е невероятна.

снимка източник

Обратно към първа част <<<<<<<<<

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

1 thought on “Десет от най-предпочитаните дестинации в Испания – втора част”

  1. Pingback: Десет от най-предпочитаните дестинации в Испания – първа част Българи в Испания – полезният сайт!

коментирайте!