Испания се отваря за британци и японци от понеделник

Испания ще се радва да посрещне британски туристи от следващият понеделник“, това бяха думите на Педро Санчес, който посети Фитур, по повод презентацията на дигиталният сертификат ЕС ковид. Испанският премиер повтори посланието си и на английски, за да подчертае важността която отдава на международният отзвук.

Така от 24 май, понеделник, се разрешават посещенията на туристи от страни считани за санитарно безопасни, каквито са Обединеното Кралство и Япония, без те да трябва да доказват, че са ваксинирани, нито пък да преминават през тестове или периоди на карантина.

По този начин испанското правителство се надява да възстанови британският пазар, който е и ключов за туристическият сектор, макар че от Обединеното Кралство продължават да изискват два ПСР теста и десетдневна карантина за всички пристигащи от Испания.

Педро Санчес, добави още, че страната се отваря и за туристи пристигащи от други държави, винаги, когато последните могат да удостоверят, че им е поставена пълна ваксина, от някоя от признатите от СЗО или ЕМА.

Премиерът на Испания, представи и дигиталният сертификат ЕС ковид, който ще влезе в сила от 1 юли и има за цел да улесни придвижването между държавите от ЕС.

За повече новини от Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

Последвайте ни в Телеграм

коментирайте!