Новости при преминаване на ITV — годишен технически преглед в Испания

От вторник 1-ви юни 2021 г, влизат в сила някои промени свързани с преминаването на ITV (годишен технически преглед) в Испания, с които е добре да сме запознати.

Може би най-важната от тях е засягащата антиблокиращата (ABS) система, която при индикация за повреда досега (при МПС незадължени да разполагат с такава) се отчиташе като лека, а от 1-ви юни ще се смята за тежка повреда.

Друга неизправност минаваща от лека в тежка категория, е повредата на страничните огледала (включително това за задно виждане).

Другите промени касаят замерването на емисиите при електрическите автомобили с разширена автономия, така наречените REEV автомобили, възможността за проверка на талона колата, в случай, че шофьорът не го представи, както и регистрацията на автомобили с британски номера, които след брексит се разглеждат като автомобили от страни непринадлежащи на ЕС.

Глоби.

Глобите са както следва:

200 евро, в случай на изтекло ITV, без значение дали са ви спрели докато управлявате автомобила (мотоциклета) или въпросният е бил паркиран на улицата.

200 евро, в случай, че управляваме превозното средство с неиздържан преглед (ITav desfavorable). В този случай можем да се придвижим единствено до сервиза, където автомобила ще се ремонтира и сме длъжни да минем нов преглед в срок не по-късно от 2 месеца.

500 евро, ако управляваме автомобила с ITV negativa. В случай на много тежки повреди сме длъжни да откараме автомобила до сервиза за ремонт с помощта на платформа. В този случай отново сме длъжни да минем повторен преглед в двумесечен срок.

За повече новини свързани с живота и работа в Испания:

Последвайте ни в Телеграм!

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!