Британия оставя Испания в „оранжевият“ списък и не я препоръчва като дестинация

На старта на летният сезон в Испания, правителството на Обединеното Кралство, реши да не вади страната от „оранжевият“ списък и продължава да препоръчва на поданиците си да я избягват като туристическа дестинация.

Новината е студен душ за Балеарите и Канарските острови, които очакваха от Британия да ги включи в „зеленият“ списък с държави, до които британците могат да пътува безпроблемно.

Като цяло британското правителство заложи на предпазливостта и не подобри статута на нито една държава, като малкото промени бяха в ущърб на някои страни, като Португалия, която от „зеленият“ списък ще премине в „оранжевият“ на 8 юни, което означава, че всички завръщащи се в Британия оттам, ще подлежат на карантина, като освен това ще трябва да се подложат на различни тестове.

Правителството на Борис Джонсън изготвя тези списъци въз основа на различни критерии (не само на база на броят заразени във всяка страна) и беше обявило предварително, че няма да има големи промени.

Малкото останали размествания в списъците касаят Афганистан, Бахрейн, Коста Рика, Египет, Шри Ланка, Судан и Тринидад и Тобаго, които минават от „оранжевият“ в „червеният“ списък, което освен по-сериозно предупреждение за избягване на тези държави, означава и карантина в хотели, за всички завръщащи се оттам, докато за тези пристигащи от държави в оранжево, е достатъчно изолирането в домашна обстановка.

За повече новини свързани с живот и работа в Испания:

Последвайте ни в Телеграм!

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!