Полицията разследва жестоко изнасилване в Igualada

Изнасилването, жертва на което стана 16-годишно момиче от Igualada (Barcelona), се отличава с изключителна жестокост. Освен сексуалната агресия, извършителят или извършителите на престъплението са изоставили жертвата си в промишлената зона на Igualada, ранена и полугола при температури от 3 градуса, където е била намерена от шофьор на камион в 7:23 сутринта.

Шофьорът намерил полуголото момиче на полигона, първоначално помислил, че е мъртва. След като си дава сметка, че е жива я покрива с одеало и съобщава за случилото се в центъра за спешна медицинска помощ. По негови показания от ушите на изнасиленото момиче се е стичала кръв и е треперила неудържимо от студ и от изживеният шок.

Според говорителят на Mossos d’Esquadra, Toni Castejón, жертвата е измъчвана и след това изоставена да умре. Междувременно полицията продължава да разследва случилото се и макар и на мястото, където е намерено момичето да няма камери, служителите на реда са изискали от всички фирми с халета и офиси на полигона да предоставят записите от охранителните си камери от въпросната вечер.

Издирването за момента се съсредоточава върху идентифицирането на младежа излязъл с жертвата от дискотеката, но не се изключва вероятността да става въпрос за групово изнасилване.

Момичето, жертва на изнасилването, е настанена в интензивно отделение и макар и да е в съзнание, за момента няма спомени от случилото се.

За повече новини от Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!