Над 500 полицаи се включват в борбата срещу младежките банди в Мадрид

Общо 514 служители на реда ще се включат от този четвъртък в редиците на специално звено за борба с така наречените младежки банди в Мадрид.

Новосформираното звено ще оперира на територията на 11 мадридски квартала –Carabanchel, Latina, Puente de Vallecas, Usera, Villaverde, Fuencarral, Centro, Arganzuela, Ciudad Lineal, San Blas и Hortaleza плюс Парла– в чийто периметър е отчетено засилено присъствие на членове на тези групировки.

Специално внимание ще се обърне на обществения транспорт (Metro, Renfe), както и на дискотеките, в близост до които ще бъдат разположени специални „охранителни“ автомобили.

Тази мярка идва в отговор на зачестилите сблъсъци между членове на различните банди, които само през изминалата седмица оставиха двама убити и няколко ранени, един от които в критично състояние.

Представитеката на централното правителство в Мадрид, Mercedes González, се обърна към жителите на автономната област, успокоявайки ги, че са в добри ръце и че полицията работи от месеци по проблема и няма да спре, докато не бъде решен. Освен това изпрати съобщение на останалите институции, като напомни, че това е проблем на обществото, към който трябва да бъде подходено от различни ъгли координирайки различните служби и услуги за социално интегриране, понеже основите на проблема се коренят в интеграцията в обществото или по-скоро в липсата на такава.

За повече новини свързани с живот и работа в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

снимка: Outisnn – Trabajo propio, CC BY-SA 3.0

коментирайте!