Какво да правим и видим в Мадрид – 30 предложения

Списък с 30 места и неща -безплатни (или почти)-, които можем да посетим (свършим), докато сме в Мадрид

Всяко ново място, към което сте се устремили, предполага предварителна планировка, иначе рискувате силно да си поскучаете и след това да разказвате, каква тъпотия е била съответната дестинация. Не прави изключение и Мадрид, който макар и доста космополитен, би ви се сторил малко тъп, ако не знаете, къде точно да отидете и какво да видите. Ето защо сме ви приготвили един доста дълъг списък с нещата, които може да видите или правите, докато сте в Мадрид.

Катедрала Алмудена в Мадрид
  1. Да стъпите на нулевият километър (kilómetro cero) на Пуерта дел Сол, под изпитателният поглед на Тио Пепе и на мечока символ на града.
  2. Да изядете сандвич с калмари на Пласа Майор. Говори се, че едни от най-добрите ги приготвят в Ла Кампана (La Campana).
  3. Да посетите Аточа и да се насладите на тропическата градина, която е приютила известната мадридска гара.
  4. Да посетите храма на Дебод, едно от най-вълшебните места.
  5. Да усетите величието на Сантяго Бернабеу и Уанда Метрополитано, макар че в настоящата ситуация, нямаме проверена информация относно време за посещения и дали изобщо е отворен за публика.
  6. Да видите Двореца Сибелес (известен преди това като Палат на Комуникациите или Палат на Централната Поща), една от най-красивите сгради в Мадрид.
  7. Да посетите Вратата към Европа; двете наклонени кули в Мадрид, известни и като кулите Кио.
  8. Да посетите четирите петте бизнес кули -извисили се над всичко останало в Мадрид– на пласа Кастеяна.
  9. Да изпиете една бира в някой от безбройните барове в Чуека и да се насладите на неповторимата обстановка.
  10. Да изпиете една копа на някоя от многобройните тераси на Латина.
  11. Да се потопите в света на изкуството в някои от най-добрите музеи в света, като Прадо или Кралица София, в часовете отворени за безплатни посещения.
  12. Да си направите селфи с някой от лъвовете охраняващи Конгреса на Депутатите.
  13. Да се разходите в парка Каса де Кампо като може да се насладите на гледката от височината на лифта минаващ през парка.
  14. Да посетите някой от многобройните безплатни концерти, изложби или спектакли.
  15. Да посетите някоя от многобройните църкви, базилики, и катедрали в града, като Катедралата Алмудена, намираща се срещу Кралският Дворец. Ако го направите, непременно се качете на купола, изгледът оттам е невероятен.
  16. Докато сте още там, може да се насладите на величествеността на Кралският Дворец. Посещението е платено, но отвън може да се разгледа безплатно, а и залезите на това място са невероятни.
  17. Да се разходите из многобройните пазари, като най-известният е Пазарът на Сан Мигел (ел Меркадо де Сан Мигел).
  18. Да се разходите по Гран Виа, една от главните артерии на Мадрид, изпълнена с магазини, красиви сгради и неповторима атмосфера.
  19. Да опитате вареното по мадридски (Косидо Мадриленьо), не е безплатно, но не е и чак толкова скъпо, ако разбира се сте в сезона; лятото не е най-подходящият за това горещо ястие.
  20. Да се снимате с Дон Кихот и Санчо Панса на Пласа де Еспаня.
  21. Да разгледате фонтана Сибелес, мястото където Реал Мадрид и феновете на клуба, празнуват всички спечелени турнири, купи и титли.
  22. Да се разходите в парка Ретиро и ако сте в настроение да наемете лодка и да гребете на воля из езерото.
  23. Докато сте в парка да разгледате Кристалният Замък.
  24. На същото място да се разходите из алеята със статуи на испански крале.
  25. Да се разходите по площада на Колумб.
  26. Да посетите и разгледата легендарната Врата на Алкала.
  27. Да посетите площад 2-ри май (пласа Дос де Майо), мястото където се заражда Мадридското Движение (La Movida Madrileña), контракултурно движение, възникнало по време на периода на преход към демокрация и обхванало по-късно цяла Испания.
  28. Да посетите Вратата на Толедо.
  29. Да се разходите из оживеният квартал Маласаня, доскорошна Мека на хипстърията и кварталът, където се намира гореспоменатият площад 2-ри май.
  30. Да закусите горещ шоколад с чуррос или поррас на някое закътано местенце. За подробности около лос чуррос, може да хвърлите едно около на нашата Рецепта за Чурос.

И едно допълнително предложение, в случай, че знаете английски или испански, може да резервирате Madrid Free Walking Tour от линка по-долу:

Потърсете хотел в Мадрид на гарантирано най-добри цени

За улеснение сме ви приготвили карта с всички споменати места:

Тази публикация е част от секцията ни Мадрид

коментирайте!