Тайм включи 3 испански града в списъка си със стоте най-красиви места за 2021г

В тазгодишният списък със стоте най-красиви дестинации съставен от престижното списание Тайм, са включени и три испански града. Кои са те?

С уговорката, че списъкът не не номериран по важност а по азбучен ред, ние ще започнем от столицата на Испания, Мадрид, която присъства с някои от новопостроените си луксозни хотели, както и с реформите в някои от вече емблематичните хотели на града. Споменати са също така и доста засегнатите от кризата таблаос, като добавя, че следващите няколко месеца ще бъдат решителни за това, дали по-голямата част от тях ще продължат да съществуват и след 2021 г.

Касерес е вторият от трите града, намерили място в престижният списък на Тайм. Списанието споменава, че се намира в Екстремадура, най-нетуристическият регион на Испания, но за сметка на това с богато културно наследство белязано от съвместното съжителство на мюсюлманското изкуство, еврейската история и испанската култура. Обърнато е специално внимание на централното историческо ядро на града, изпъстрено от римска, ислямска, готическа и ренесансова архитектура, обградено от крепостни стени, които са паметник на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Третият (но само по азбучен ред), испански град в списъка на Тайм, е Сантяго де Компостела. Списанието набляга на факта, че града е обект на поклоничество над 1000 години и разказва, че „… според отдавна издаден папски едикт, който пресече вратите на свещената катедрала в година, в която празникът на Сантяго Апостол се пада в неделя (както беше вчера 25 юли) ще получи опрощение на всичките си грехове.“

За повече новини свързани с живот и работа в Испания:

Последвайте ни в Телеграм!

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!