Три банкови сметки без комисионни в Испания

В тази публикация ще ви запознаетм с три банкови сметки, за които не е нужно да плащате никакви комисионни. И преди да започнете с критиките, бързам да ви кажа, че съм запознат, че има и други, но специално тези трите имат и силно физическо присъствие като офиси и клонове и това, малко или много може да се окаже някакъв плюс в определени случаи.

Някъде прочетох за анкета според, която 40% от запитаните са готови да сменят банката си, в случай, че намерят такава с по-малко комисионни. Честно казано изненадан съм, че са само 40%. Може би останалите са обвързани по някакъв начин с ипотека или какъвто и да било друг продукт. Само да вметна, че може да ви е интересно да прочетете и публикацията ни за връщане на ипотечни разходи.

Обратно на темата. Истината е, че почти всички банки предлагат някакво алтернативно решение, с помощта на което избегнем плащането на такси и комисионни, ето и три от тях:

Abanca. Тази банка чиято централа се намира в Галисия, предлага възможността да откриете Cuenta Online Clara без комисионни и такси, като единственото условие е да сключието договора чрез интернет и да банкирате онлайн. Сметката ви позволява да извършвате SEPA преводи гратис, разплащане чрез Bizum, както и да използвате услугите на Apple Pay, Google Pay или Samsung Pay. Дебитната карта към сметката също е безплатна и ако титулярите са двама, всеки от тях ще получи по една карта. Освен от собствената мрежа, извън Галисия може да теглите пари до 5 пъти на месец без да плащате такси от банкомати на Euro 6000, Bankia, Sabadell, Bankinter, Caja de Arquitectos и Caja de Ingenieros. А ако не сте навършили 35 години, може да теглите до 5. пъти месечно пари в чужбина, отново без да плащате такси.

BBVA. BBVA също предлагат необвързваща сметка, без такси и комисионни и с до два титуляра. Cuenta Online de BBVA е достъпна единствено за нови клиенти и може да се отвори през страницата на BBVA или през приложението им за мобилни телефони. Не се начисляват такси нито за извършени онлайн преводи SEPA, нито пък за дебитните карти. В плюс е и това, че липсата на отпечатани номер и срок на валидност на картата, както и периодичната промяна на CVV кода я превръщат в една от най-сигурните дебитни карти в Испания. Клиентите на BBVA могат теглят пари от повече от 6000 банкомата в страната без да плащат такси. Освен това е възможно използването на Bizum или портфейлите на Apple, Google и Samsung.

Imagin. Усещам как повдигате учудено вежди, каква е тая банка, нали уж говорехме за супер-познати банки. Ами всъщност, Imagin, е мобилната банка (в смисъл, че съшествува само като приложение за смартфони) на CaixaBank. Докато останалите банки си имат онлайн сметки, CaixaBank, са решили да отидат малко по-далеч и да си направят една изцяло смартфон банка. Сметката, която предлага Imagin, ви позволява да теглите пари от на 13 000 банкомата собственост на CaixaBank, разпръснати в цялата страна, както и от който и да е банкомат зад граница на страни от Еврозоната. Всичко това без такси, разбира се. Освен това, както и при другите две сметки, с които ви запознахме, и тук може да се извършват преводи SEPA, да се използва Bizum, както и дебитна карта на банката, без да се плащат никакви комисионни и такси. Единственото „ограничение“ е, че операциите, включително и тази по откриване на сметката, трябва да се извършват през мобилното приложение. Освен това, Imagin, не позволява повече от един титуляр на сметка.

Сред някои от останалите банки предлагащи сметки без такси и комисионни в Испания са Openbank, N26, Orange Bank, Cajamar или Liberbank.  Надяваме се публикацията да ви е полезна.

За повече публикации свързани с живот и работа в Испания:

Последвайте ни в Телеграм!

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!