Скок на цените на имотите в Испания през юли

Цените на недвижими имоти в Испания регистрират 4.9% повишение през юли и с това отбелязват най-големият си скок от януари 2019 досега, става ясно от статистически доклад на Tinsa.

Най-висок годишен ръст на цените се наблюдава по крайбрежието на средиземноморието и островите, като става въпрос за 8.4% и респективно 7,9% годишно повишение на стойността на недвижимите имоти. Според Tinsa, тези завишени проценти се дължат на това, че през юли 2020 г., започнаха да се отразяват негативните ефекти от кризата породена от пандемията.

След това се отличава скока на цените в метрополните региони където разликата е 0т 5.8% следвани от столиците на автономните области и големите градове с 4%.

Средната цена на недвижимите имоти в Испания е с 21.3% над минимума регистриран след финансовата криза от 2008г. Над тази средна цена се отличават отново островите, където тази ралика е от 32.8%, следвана от големите градове с 30.8% и средиземноморското крайбрежие с 23%, като това последното, въпреки възвръщането на позиции, продължава на е с 39,7% под максималните цени достигнати през 2007 година, точно преди спукването на имотният балон.

За повече новини свързани с живот и работа в Испания:

Последвайте ни в Телеграм!

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!