Село в Теруел предлага квартира на символични цени и работа на семейства с деца

В поселдните години, в някои европейски държави се забелязва ясна тенденция на обезлюдяване на малките населени места. В борбата срещу това постепенно намаляване на жителите, местните хвърлят всички възможни средства. Като например Италия, в която има населени места, в които се предлагат жилища на цена от 1 евро и включително субсидии до 28 000 евро за преместилите се да живеят на някои от тези места.

В Испания също не са малко селцата, в които цените на жилищата са ударили дъното и местните призовават предприемачите да вземат под внимание ниските цени на имотите и кризата с ковид пандемията довела до увеличение на работата от дистанция и да обмислят сериозно едно преместване на село, което би довело до реанимация на местната икономика.

Други, като кметството на Сукаина, се обръщат за помощ към социалните мрежи, с молба да им помогнат местното училище да не бъде закрито поради липса на ученици.

Подобен е случаят и на Гриегос, селце в Теруел, което предлага не само работа, но и квартири на символични цени, на всички семейства с деца на училищна възраст, преместили се там.

От кметството на Гриегос, обявяват две свободни работни места в сектора на ресторантьорството и хостелерията, като едното е в местният ресторант, а другото в наскоро ремонтираният местен хотел (принадлежащ на кметството), в случай, че желаещите се виждат квалифицирани за подобно начинание.

Колкото до квартирата, от кметството предлагат наем от 225 евро на месец с намаление до 50% за всяко дете на училищна възраст. Освен това първите 3 месеца са гратис. Интересуващите се могат да се свържат с местната управа, чрез официалната страница на селото.

За повече информация свързана с живот и работа в Испания, може да ни последвате в социалните мрежи използвайки връзките, които ще откриете в страничната лента на сайта, в случай, че ни четете през компютър или от линковете разположени по-долу, в случай, че използвате смартфон.

снимка източник

коментирайте!