DGT въвежда нови ограничения при изпреварване

DGT прави промени в закона за движение по пътищата, които премахват някои от досегашните привилегии, от които се въпозлваха водачите на автомобили и мотоциклети при изпреварвания извършвани на нормални пътища на територията на Испания.

Става въпрос за „орязване“ на позволените досега превишения на скоростта с до 20 км/ч над официално разрешената при изпреварване на други моторни превозни средства.

Може би някои от читателите не са запознати с тази „вратичка“ в закона, но ако досега при движение по път различен от автомагистрала се случи да караме зад МПС движещо се с 90 км/ч по път с ограничение от 90 км/ч, закона ни позволяваше да развием до 110 км/ч, в случай, че предприемем маневра за изпреварване. С новите промени в закона за движение по пътишата в Испания, тази вратичка се затваря и всякакво превишение на допустимата скорост се наказва с глоби от 100 до 600 евро и от отнемане на 0 до 6 точки.

Тази промяна на закона е подготвяна още от миналата година, но доколкото сме запознати със ситуацията все още не е влязла в сила, така че ще следим темата и ще се опитаме да ви информираме навреме за да избегнете неприятни ситуации и санкции произтичащи от неспазването на закона.

За повече информация свързана с живот и работа в Испания, може да ни последвате в социалните мрежи използвайки връзките, които ще откриете в страничната лента на сайта, в случай, че ни четете през компютър или от линковете разположени по-долу, в случай, че използвате смартфон.

коментирайте!