Исторически спад на безработицата за Август в Испания

Тази сутрин испанското Минстерство на труда и социалната икономика, обяви данните за безработицата през изминалият август и последните дават надежда, че така желаното икономическо възстановяване след тежкият удар от пандемията, е на път да се случи.

Според статистическите данни безработицата е спаднала с 82583 човека през август, като в исторически аспект това е рекордно число за месеца, макар и общият брой на трудово незаетите лица да надхвърля с над 250 000 регистрираните безработни през август 2019г., преди кризата причинена от пандемията.

градика източник

С тези нови данни, август е шести пореден месец със спад в безработицата, като от началото на февруари досега, 675 000 човека са излезли от списъка на трудово незаетите лица.

Традиционно погледнато, август по принцип е от лошите месеци за пазара на труда, поради отпуските спиращи активността в няколко различни сектора. Тази година обаче се оказа различна и промени тенденцията за закриване на работни места през август, която откакто се води статистика е била положителна само още веднъж, през далечната 2013г.

От друга страна се покачва броят на трудово заетите лица до 19 477 505, което е със 150 000 повече от август 2019, макар и с 30 000 по-малко от февруари 2020, последният месец преди ковид пандемията.

За повече информация свързана с живот и работа в Испания, може да ни последвате в социалните мрежи използвайки връзките, които ще откриете в страничната лента на сайта, в случай, че ни четете през компютър или от линковете разположени по-долу, в случай, че използвате смартфон.

коментирайте!