Окончателна забрана на пушенето по плажовете на Барселона

В случай, че сте пушач и сте решили да посетите някой от плажовете на Барселона ще трябва да изберете едно от двете: да не пушите на плажа или да си приготвите 30 евро, за санкцията, която ще ви наложат при евентуално неспазване на забраната.

Мярката влиза окончателно в сила, след като миналата година временно беше наложена подобна забрана за четири от плажовете на града. Тази година рестрикцията се превръща в окончателна и е валидна за абсолютно всички плажове на града.

Резултатите от миналогодишното ограничение показват намаляване на броят пушачи от 18% до 3% на плажовете, на които беше наложена тази забрана и до 10% на всички останали плажове на Барселона. Броят на фасовете заровени в пясъка се е намалил с 50% и жителите на града оценяват предприетата мярка с оценка 8 от възможни 10, като ограничението среща одобрение и сред пушещата част на населението.

Ограничението беше изпълнено в две фази, като първата от началото на април беше информативна целяща да запознае посетилите плажовете на града с предстоящото навлизане на забраната, а втората беше окончателното й влизане в сила.

Изключение правят така наречените chiringuitos (заведенията разположени на плажа), в които пушенето продължава да бъде разрешено.

За повече новини свързани с работа и живот в Испания:

Присъединете се към Фейсбук групата ни!

коментирайте!